SPELEN………………….

Spelen doen de kinderen volop in de SpeelPoel. Hiervoor hebben we een ruime aparte speelkamer gecreërd speciaal voor de kinderopvang.
Anita’s SpeelPoel is dan ook een gezellig ingerichte speelkamer volledig ingericht voor de kinderen die zich er thuis moeten voelen. Dus…….. volop speelgoed voor kinderen in alle leeftijdscategorieën (0-5 jaar)

Voor de allerkleinsten staat er een box c.q. wipstoeltjes. Verder is de SpeelPoel ingericht met een leuk speelhuis, waarin een keukentje en oventje staan. Ook staat er een 5 persoons- legotafel, want spelen met lego blijft gewoon altijd leuk voor ieder kind. Verder is er natuurlijk nog genoeg ruimte over om lekker te spelen op het speelkleed, verstoppertje te spelen, verkleedspelletjes te spelen of met de poppenwagentjes rond te lopen. Ook genieten we met mekaar van het samen lezen uit de vele kinderboeken.

Natuurlijk wordt er ook  dagelijks  veel geknutseld en getekend, zodat de kinderen ook lekker creatief bezig zijn en zodoende ook nog wat leren. Jaarlijks ondergaat de Speelkamer meerdere metamorfoses (Kerst-Pasen-Lampionnetje en natuurlijk Sinterklaas) en worden ook ouders en kinderen niet vergeten.

GEZAMENLIJK ETEN en DRINKEN …………….

Dagelijks eten we  een fruithapje  rondom 10.00 uur in de ochtend.
Tussen de middag eten we gezellig met zijn allen aan de grote achtertafel allemaal een broodje, fruit en wat drinken erbij.

Hygiëne is belangrijk, een ieder kind heeft dan ook zijn bedje en aparte slaapplek.

BUITEN………

Als het enigszins kan en het weer het toelaat gaan we met mekaar naar buiten.

Onze tuin is erg ruim, volop gras en beschikt over voldoende speelgelegenheden….

Een groot kindvriendelijk speeltoestel met allerlei bijbehorende speel attributen w.o. klimladder, klimwand, glijbaan, piratenstuur, verrekijker etc is natuurlijk harstikke leuk. Hieronder een waterboot, waarbij vooral bij warm weer mee wordt gespeeld.

Op het grasveld kunnen ze zich helemaal uitleven met skippybal, hoelahoep, touwtjespringen of lekker bellenblazen of heerlijk rustig naar de kippetjes kijken die altijd wat aan het scharrelen en/of kakelen zijn.

Mocht dit alles nog niet genoeg zijn, dan hebben we ook nog een overdekte schuur met diverse (loop) auto’s, tracktoren en loopfietsjes om lekker achter elkaar aan te rijden.

DIEREN……

Ook vinden kinderen het leuk om dieren te zien, te kunnen aaien en knuffelen.  Behalve een erg lieve poes Polly hebben we ook een kippenhok met vier grote tamme kippen, die ze kunnen aaien en mogen de kinderen me helpen de kippetjes te voeren. Ook huppelt er nog een konijntje tussendoor.

Wandelen….
Frisse lucht is heerlijk en daarom wordt er dagelijks dan ook volop gewandeld met zijn allen in de grote 6-persoon-Buggy….we wandelen dan vaak naar het hertenkampje, waar we gezamenlijk de hertjes/eendjes voeren. Soms wandelen we dan ook langs de bakker of halen we een kindje op van de peuterspeelzaal of school.  Verder wonen we op 100 meter van het bos en de Onlanden af, dus daar wil de wandeling ook nog weleens heen gaan….